Muistilista

Täältä löydät kurssiin liittyvät tiedotukset. Tänne myös kerään tietoja mm. sarjakuvakilpailuista ja festivaaleista ym. kokoontumisista.

Kalevan sarjakuvakilpailu 2010

Lue Kalevaa ja valitse sinua kiinnostava juttu tai uutinen. Piirrä siitä sarjakuva. Juttu pitää valita 15.-19. marraskuuta ilmestyistä Kaleva-lehdistä
Kilpailu on tarkoitettu Oulun alueen koulujen alakoulun 3.-6. luokkalaisille, yläkoulun 7.-9.-luokkalaisille ja lukioikäisille.
Lähetä sarjakuvasi 26. marraskuuta mennessä osoitteeseen:
 Kaleva, Uutissarjakuvakisa PL 17090401 OULU
Mukaan nimi osoite, koulusi nimi , opettajasi nimi ja uutinen josta teit sarjakuvan.

Piirrä sarjakuva uutisista

Kaleva järjestää taas koululaisille sarjakuvakilpailun. Tehtävänä piirtää sarjakuva jostain 2.-8. marraskuuta sanomalehti Kalevassa ilmestyneestä uutisesta. 
Kisa on avoin Oulun läänin alakoulun 3.-6. luokkalaisille ja yläkoulun 7.-9. luokkalaisille.

Kilpailutyöt lähetetään 16.11. mennessä osoitteeseen:
Kaleva, PL 170 90401 Oulu . Muista kirjoittaa kuoreen merkintä "Uutissarjakuvakisa" jotta posti menee oikeaan paikkaan. Kysy asiasta lisää opettajaltasi.

Nuori kulttuuri

Nuori Kulttuuri on jokavuotinen alueellinen ja valtakunnallinen tapahtuma, jossa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus taitojen esittämiseen ja muiden harrastajien kohtaamiseen. Nuori Kulttuuri-tapahtuman luonne on koulutuksellinen. 

Valtakunnallisen Nuori Kulttuuri 2009 -syystapahtuman lajeina ovat SARJAKUVA ja VALOKUVAUS. Syystapahtuma järjestetään 6.-8.11.2009 Kulttuurikeskus Villa Artussa Hyvinkäällä. Nuoren Voiman Liitto järjestää yhtäaikaisesti kirjallisuuden ja puheilmaisun Nuori Kulttuuri –lajikatselmuksen Villa Artussa. 

TAPAHTUMAA KOSKEVAT TIEDUSTELUT: Projektisihteeri Reetta Nisonen, Lasten ja nuorten taidekeskusreetta.nisonen@laku.inet.fi , 0400-955 353 Toiminnanjohtaja Timo Parkkonen, Lasten ja nuorten taidekeskustimo.parkkonen@laku.inet.fi, 040-757 8375

Nettisivut

Lapsellisin pienlehtikilpailu

Sarjakuvakeskus julistaa pienlehtikilpailun ensimmäisen vuotensa kunniaksi. Kilpailussa tehdään 16-sivuinen värillinen A7 kokoinen pienlehti, jonka kohdeyleisönä ovat 7-13 vuotiaat lapset.
Lisätietoja: www.sarjakuvakeskus.fi

Photoshop Elements

Vielä yksi Photoshop Elements 2 -kuvankäsittelyohjelma saatavana. Hinta 15 €. Toimii Windows XP:ssä mutta kuulemma myös Vistassa.

Levyaseman mukana tullut Nero-poltto-ohjelma myös jaossa.

Divari

Ponkilan kirppiskamu on laittanut pystyyn myös divarin. Käykää tutustumassa. Divari on siis samassa rakennuksessa kuin kirppiskamu.

Piirrä Kalevan uutisesta sarjakuva

Piirrä Kaleva.sanomalehdesta lukemasi uutinen sarjakuvaksi.
Kilpailu on avoin Oulun läänin alakoulun 3.-6- luokkalaisille sekä yläkoulun 7.-9- luokkalaisille.
Lähetä kilpailutyö 17.11. mennessä osoitteeseen
Kaleva, PL 170 90401 Oulu
Liitä työhön nimesi ja osoitteesi sekä koulusi ja opettajasi nimen ja vielä uutisen josta sarja on piirretty.

Sumopaint

Niille joilla ei ole koneella kuvankäsittelyohjelmaa voivat kokeilla Sumopaintia joka on netissä toimiva kuvankäsittelyohjelma. Voit ladata ohjelmaan kuvia omalta koneeltasi ja muokata niitä netissä. Käy kokeilemassa.

Kilpailu

Schwan-Stabilon ja Lindellin manga-aiheinen sarjakuvakilpailu. Pääpalkinto tuhannen euron lahjakortti. Muina palkintoina mm Stabilon tuotteita.

24 tunnin sarjis


 24 tunnin sarjakuvatapahtumaan voi jo ilmoittautua niinkuin jotkut ovat jo tehneetkin . Enintään kolmekymmentä ensimmäistä pääsee mukaan. 


© E.H.