Uutiset


Uusien kykyjen sarjakuvakilpailu

Sanomalehti Kaleva etsii uusia sanomalehtisarjakuvia sarjakuvakilpailussa. Kilpailu on avoin kaikille 1982 ja sen jälkeen syntyneille piirtäjille sekä käsikirjoittajille. Kilpailuun voi osalllistua 4.5.2012 saakka.
Kilpailu tarjoaa uusille lupaaville sarjakuvantekijöille julkaisumahdollisuuden Suomen neljänneksi suurimmassa päivälehdessä. Lue lisää Kalevan sivuilta.

Oulun sarjakuvatapahtuma

Ouluunkin on lopulta tulossa sarjakuvatapahtuma joten nekin joilla ei ole ollut mahdollisuutta lähteä festareillle kauemmas pääsevät nauttimaan hieman isommasta taphtumasta. Ajankohta on 9.-10. 11. 2012. Lisätietoja voi seurata tapahtumasivulta.

Mini-comics day

Huhtikuun 9. päivä vietetään Mini-comics day-tapahtumaa ja otamme mahdollisesti osaa tapahtumaan. Ilmoittelemme lisää myöhemmin. 

Tapahtuma peruttu/jäissä sarjakuvafestivaalien alta.

Edustamista

Sarjakuvakurssimme esittäytyi iltapäivän ajan Yläkoulun nuorisomessuilla. Kiitokset kurssilaisille asiallisesta edustamisesta ja vierailijoille mielenkiinnosta.

Kemi

Tampere kuplii meni jo mutta tulossa on 22.-24.5. Kemin sarjakuvapäivät Kemissä. Muhokselta on helppo pistäytyä Kemissä vaikka päiväseltään.

LAPSELLISIN PIENLEHTI

Sarjakuvakeskus julistaa pienlehtikilpailun ensimmäisen vuotensa kunniaksi. Kilpailussa tehdään 16-sivuinen värillinen A7 kokoinen pienlehti, jonka kohdeyleisönä ovat 7-13 vuotiaat lapset.
Viisi (5) parasta pienlehteä palkitaan ja painetaan sarjaksi. Voittaja saa lisäksi Galleria Sarjakuvakeskuksen käyttöönsä näyttelyä varten heinäkuun 2009 ajaksi.

Säännöt:
Kilpailu on kaikille avoin
Kohdeyleisönä 7-13 vuotiaat
A7 kokoinen 16 sivuinen lehti, (14s. +kannet) värillisenä ja suomenkielisenä tai sanattomana.
Töiden jättö 27.4 mennessä (päivän postileima riittää)
Työt voidaan jättää myös sähköpostilla osoitteeseen kilpailu@sarjakuvaseura.fi, tai suoraan Sarjakuvakeskukselle osoitteeseen Kolmas Linja 17, 00530 Helsinki
Voittajat julistetaan 16.5 Sarjakuvakeskuksen yksivuotisjuhlassa.
Voittaja saa Galleria Sarjakuvakeskuksen näyttelykäyttöön heinäkuuksi
Viisi parasta työtä painetaan sarjaksi, jota myydään erilaisissa tapahtumissa sekä Pitkämies-liikkeessä. Tuotoilla tuetaan Sarjakuvakeskuksen toimintaa.

lisätietoja: www.sarjakuvakeskus.fi

24 tuntia sarjakuvaa

Kurssilaisemme osallistuivat hyvällä panoksella 24 tunnin sarjakuvatapahtumaan. Mukana oli seitsemän nykyistä ja pari entistä kurssilaista. Enemmän asiasta Muhoksen tapahtuman omilla sivuilla.
Suuret kiitokset osallistujille.

Kurssille mahtuu vielä

Kurssit ovat käynnistyneet mutta mukaan mahtuu molemmille. Ajat ovat muuttuneet niin että ykkösryhmä pidetään keskiviikkoisin 17.00-18.30 ja kakkosporukka tulee torstaisin klo 18.00.

Muistakaa myös 24 tunnin sarjis . Pari osallistujaa mahtuu vielä mukaan.

Syksyn kurssit

Uudet kurssit 

Syksyllä järjestetään kaksi kurssia ,vasta-alkajille ja pidemmälle ehtineille.
Kurssit alkavat syyskuussa ke 17.9. 2008 yläkoululla. Kurssien kokonaiskesto on 24 tuntia. Lisätietoja ennen alkamista paikallislehdessä ja Oulujokiopiston kansliasta puh. 08 55870011 


Vesielvis

On kurssilaisten kevätlehden nimi. Lehti valmistui ja on jo jaettu osalle oppilaista. Kokoonnumme vielä torstaina 8.toukokuuta jakamaan loput lehdet ja neuvottelemaan kesästä.

24 tunnin sarjakuvatapahtuman päivämäärä on ilmoitettu ja se pidetään 18.10.2008.

Kurssilaiset tulevat olemaan vahvasti edustettuina tapahtumassa.


kansi22

Uusi kurssi

Alkoi torstaina 17.1. yläkoululla. Alkeiskurssi alkaa klo 17.00 ja toinen pidemmälle ehtineille 18.30. Kurssin kokonaiskesto on 24 tuntia ja kurssimaksu 25 €. Molemmille kursseille mahtuu vielä mukaan. Seuraavat tunnit siis torstaina 24.1.
Lisätietoja kansliasta :
p. 08 55870011 

Kevään 2008 kurssi

Alkaa 17.1.2008 klo 17.00 (1-kurssi) ja 18.30 (2-kurssi).

Tervetuloa uudet ja vanhat. Uuden kurssijaon ansiosta mukaan mahtuu myös uusia oppilaita.Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Uudet sivut

Sarjakuvakurssin sivuston uusiminen aloitettu. Entisen ylläpito ja päivitys oli sen verran vaivalloista että koko sivusto laitettiin uusiksi. uusi sivusto on toimitettu Sandvox-editorilla ja on huomattavasti helpompi päivittää.


© E.H.