Mikähätänä?

Ukkonen

Siilinpoikanen ei huolinut keitettyä perunaa vaan poistui pensaikkoon. Hetkistä myöhemmin alkoi ukkosmyrsky. Naapuri ehti maalata autokatoksen vesiohenteisella maalilla. Monimuotoinen päivä.

Postilaatikko

Puoli vuotta jaksoi naapuri uskoa Itellan korjaavan särkemänsä postilaatikkotelineen. Nyt sitten ilmeisesti helteen vaikutuksesta petti pinna ja tarttui itse vasaraan.

Kirppuja

Lintukirput on hävinny piharakennuksesta. Testasin kesävierailla ennen kuin itse uskallan yöpyä.

Trimmeri

Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni ruohotrimmeria. Koukuttavaa kuin avotulen teko tai purojen kaivaminen keväällä..

Korttia

Bismarck-peli-ilta. Pysyin vauhdissa vielä viimeisessä jaossa mutta lopulta oma veli pelasi minut ulos voittokamppailusta.

Uimassa

Turkkilainen baarinpitäjämme oli samaan aikaan uimassa. Vaihdoimme muutaman fraasin nykysäästä ja siihen liittyen sivuttiin myös viime talven pakkasia.

Siili

Siili kävi pihallamme. Edellisen kerran näin häntä yhdeksän vuotta sitten.

Aforismi

EU-direktiivit ovat kuin veteen kustu viiva.

Kassalla

Takanani kassajonossa nuorimies jolla vain mäyräkoira ostoksena. Kysyin josko hänellä on kiire, tarkoituksena päästää hänet tarvittaessa edelle. "Näyttääkö siltä" kuului vastaus.

Attenborough-kloonit

Luontodokumentaristi David Attenborough sai liudan amerikkalaisia seuraajia jotka luulevat tv-katselijoiden olevan itsensäkaltaisia idiootteja, eivät tiedä mitään biologiasta, puhuvat eläimille ja katsojille lastenkieltä ja peittävät näkymät omalla pärställään.

Myrsky

Perun sanani kunnan työntekijöiden laiskuudesta. Tänään tulivat jo aamuseitsemältä ikkunan taakse moottorisahan kanssa siivoamaan pois eilisen myrskyn kaatamia puita.

Hedelmäpeli

Kävin R-kioskilla pelaamassa "rälläkkää" l hedelmäpeliä. Vieressä pelasi pokeria entinen saksanopettajani. Voitin 14 €, hän puolestaan jäi tappiolle. Mainitsin hänelle myös toissapäiväisestä voitostani Nesteen baarissa, kolmekymmentä euroa. Siellä peliäni todisti entinen oppilaani teknisestä työstä. Niin se maailma meitä heittelee.

Rautakauppaa

Kolme kertaa käynyt viikon aikana rautakaupassa kokeilemassa miten kauan kestää saada palvelua. Ei ole vielä selvinnyt.

Ilmapallo

Olen säilyttänyt vappuna puhallettuja ilmapalloja narussa eteisen katossa mutta nyt minua painostetaan niiden poistamiseksi.

Bobcat

Bobcat kävi naapurissa tekemässä puutarhahommia ja ajoi seinään pahki!

Kanootti

Kanootista katkesi vetoköysi kesken ankarimman ponnistuksen. Minä jatkoin matkaani liike-energian säilymislain perusteella paikalle tupsahtaneisiin nokkosiin.

Verovirkailija

Verovirkailija soitti. Juttelimme niitä näitä. Käsittelimme myös hylättyä huojennushakemustani. Ilmaisin tyytyväisyyteni että edustamansa instanssi on muuttunut inhimillisempään suuntaan.


Kuvitus ja sarjakuvat - E.H. 2021